Van Hart tot Hart

ontmoetingen die je ervaring echt verrijken

Wie ga ik ontmoeten?

uit het dagelijks leven gegrepen

Ideologen, inwoners en oprichters van woonplaatsen

Authentieke muziekanten en artiesten van oude ambachten

Onderzoekers en archeologen

spontaan of geplande ontmoetingen

Israel’s samenleving is een een kleurrijk mozaiek van gezichten en persoonlijkheden. En zo is ook het geval in Judea en Samaria.
Of beter gezegd – in het bijzonder in Judea en Samaria!
Zou u wel eens een oprichter van een Moshava of Kibbutz van 100 jaar terug persoonlijk willen ontmoeten?
De Samaria loopt zon 60 jaar “achter” en bepaalde delen zo’n 100 jaar.. Als u van dichtbij wilt zien hoe dat hier gaat – zionisme 2022?!
Dan bent u op het juiste adres!
U kunt op bezoek gaan bij beduinen die u beschouwen als “nog een toerist die geld in het laatje brengt”… maar u kunt ook op bezoek bij een Hebreeuwse herder – jaja! die met zijn kudde dagelijks door de bergen en velden van Samaria dwaalt!
Of bij beduinen die nog amper toeristen van dichtbij hebben gezien.. en hun koren nog met de hand maaien.
Hoe is het om een gezin groot te brengen in Itamar – de plaats die (vooral) tijdens de 2e intifada zoveel verliezen heeft geleden?
Hoe komt een soldaat die tijdens de grote operatie “chomat magen” (Defense shield) in Sichem heeft gevochten erop om in een gehucht van 5 caravans te gaan wonen net na zijn trouwen? Of de hogepriester van de Samaritanen alle vragen stellen die u heeft over zijn dagelijks leven?
Ieder heeft zijn verhaal en als u hier rondreisd komt u zonder meer in contact met mensen die een ontmoeting waard zijn.. soms gebeurt dat heel spontaan en soms helpen de spontaniteit een beetje zodat precies als u hier bent u het hart van Israel echt kunt leren kennen!

Interesse? Stuur een app of mail en we reageren zo snel mogelijk!
+972(0)50 2654876  mir.olim2022@gmail.com