Sinai & Jordanie

grensoverschrijdend Bijbels israel

Sinai

grensloos genieten van natuur en de bijbel
met elia van samaria naar de horeb...

Misschien denkt u “wat heeft het bergland van de Sinai nu te maken met Israel’s Bijbelse hartland?!”
Voordat we de lijnen leggen tussen de 2 gebieden herrinner ik u er graag aan dat u waarschijnlijk geinteresseerd bent in een “andere” ervaring dan een standaard Israel groepsreis of zelfs een Israel & Sinai reis..
Een deel van het ‘anders’ ervaren van Israel gaat gepaard met het overschrijden van grenzen – verbeelde en politieke grenzen.
Niet omdat we met politieke veranderingen komen – maar omdat de politieke grenzen vaak onze Bijbelse lijnen onderbreken.
Stelt u zich eens de reis van Elia de profeet voor ogen! Vanuit de stad Samaria waar hij opereerde, klom op de Karmel om het volk tot een keuze te dwingen welke God te dienen, vervolgens door de Jizrael vallei achter Achab’s wagen aan rent naar zijn zomerpaleis onderaan het Gilboa gebergte.. en na dat alles op de vlucht slaat voor de woedende Izebel die hem wil doden – tot hij uitgeput van de lange woestijnreis door de Negev onderaan de berg Horeb (Sinai) zichzelf te slapen legt en wakker wordt gemaakt naast een koek op kolen gebakken…
Als we alleen al een reis willen plannen in de voetsporen van de profeet Elia zijn we zo 2 weken kwijt 😉..

Dit is slechts 1 voorbeeld van de bijbelse lijn die de huidige politieke grenzen overschrijdt – en gelukkig maar! Ik ga er vanuit dat u komt voor een onvergetelijk mooie reis en bijzondere ervaringen en daarom kijken we verder dan de grens lang is!
Wat houdt een paar dagen Sinai in? Met wie gaat u op pad? Hoe lang? Hoeveel kost dat? Hoe goed moet uw conditie zijn?
Op al deze vragen gaan we in op het moment dat u interesse heeft!
Wat we alvast kunnen verklappen… Voor alle leeftijden is wat te regelen, voor elk wat wils aktiever of minder.
Voor wie het belangrijk is kan er nl sprekende gids of vertaler mee gaan – maar ik raad van harte de Israelische engels sprekende gidsen (die ook een aardig woordje arabisch kunnen) aan voor de begeleiding en Bijbelse uitleg! Uiteraard zorgvuldig uitgekozen gidsen die aan de normen voldoen waar Israel Anders voor staat: – normale prijzen – geen overhandelingskosten (rechtstreekse verwijzing naar de gids) – betrouwbaar en zorgzaam – brede (bijbel)kennis – ervaring met alle soorten personen en groepen in de Sinai – kennis van de plaatselijke politiek en regels in de Sinai – aangename persoonlijkheid zonder opdringerigheid of eis tot kopen in bepaalde winkels etc..

Reizen in de Sinai heeft naast de persoonlijke aanpassing aan uw wensen een spontaan en hartelijk karakter! Houdt er rekening mee dat het om een 3e wereldland gaat waar het gaat om kwaliteit van de wegen en levensstandaard – maar eenmaal in het hooggebergte kunt u genieten van de ongerepte natuur in de meeste delen en kennis maken met de gastvrije “Jebalya” beduine stam!

Interesse? Stuur een app of mail en we reageren zo snel mogelijk!
+972(0)50 2654876  mir.olim2022@gmail.com

Jordanie

het vergeten stamgebied aan de overzijde
van ronddolende stammen naar een ervend volk..

Bij het voorgaande gedeelte over Sinai hebben we al een spoiler gegeven.. en als het om Jordanie gaat is het nog duidelijker dat er aan verband bestaat tussen de stammen aan de westzijde van de Jordaan en die aan de oostzijde!
Om de bijbel in de diepte en breedte te begrijpen geeft het zien van Bijbelse plaatsen in het huidige Jordanie een duidelijke meerwaarde!
Petra bijvoorbeeld is niet alleen een Nabatese wondermooie stad maar wordt ook aangehaald in het kader van de ronddwaling van het volk in de woestijn al Rekem ofwel Kadesh! Voordat jakob bij Shichem komt een een stuk land koopt steekt hij de Jabbok over en krijgt hij bij Pnuel (Pniel) zijn nieuwe naam: Israel!

Jordanie is een indrukwekkend land met een breed aanbod aan natuur en cultuur van noord tot zuid! Het plannen van een reis in Jordanie komt heel precies en laat weinig spontaniteit over voor veranderingen op het laatste moment.
Daarbij is het een duur land in tegenstelling tot Egypte (Sinai) bijvoorbeeld.
Dit vereist een logistieke planning tot in de kleinste details en vereist naast de Jordaanse gids die vereist is (en meestal relatief weinig bijbelkennis hebben) er een ervaren gids met u mee moet om ongelukken en onaangename ervaringen te voorkomen. Gelukkig zijn er een aantal Israelische gidsen die hierin gespecialiseerd zijn met de vereiste ervaring. Ga er vanuit dat enkele dagen op zelf een enkele dag Jordanie inslaat op uw budget… maar het geeft u een ervaring en (Bijbels) inzicht die u een andere kijk geeft op de hele regio!

Interesse? Stuur een app of mail en we reageren zo snel mogelijk!
+972(0)50 2654876  mir.olim2022@gmail.com