Uw Gids naar de Sinai

bijna zoals de wolkkolom overdag en de vuurkolom 's nachts
de hele weg met u tot aan de top van het bergland

De Sinai – en in het bijzonder het bergland – is een bezoek zeker waard als u “toch in de buurt bent”.
Om het beste uit uw bezoek te halen is het belangrijk om aan te geven wat u belangrijk vind om te zien, hoeveel dagen u er aan wilt besteden en hoet uw lichamelijke conditie is.
De volgende stap is het regelen van een betrouwbare Israelische gids die met zijn (bijbel)kennis uw reis verdieping en meerwaarde kan schenken en die daarnaast het gebied en zijn gebruiken kent en daarop kan anticiperen waar nodig.
Als de connectie met de gids is gelegd en afstemming is gemaakt over de kosten kan uw avontuur beginnen..!

Uiteraard kunt u zelf een gids regelen of zelf de grens over gaan en een beduine gids – “dalil” genoemd – in de arm nemen.
Wij raden u echter aan als u de Sinai nog niet zo goed kent met een Israelische gids te gaan die veel toevoegd aan de “dalil” die sowieso meereist in het berggebied (verplicht). U bent uiteindelijk in een 3e wereldland en daarnaast ga ik er vanuit dat u niet iedere 2 weken naar de Sinai reis en graag meer wilt weten over de geschiedenis, de Bijbelse lijnen etc.

weet met wie je op weg gaat

Waar vind je een betrouwbare, gecertificeerde en authentieke gids, Engels, Ivrit en basaal Arabisch sprekend, die al zo’n 20 jaar op regelmatige basis ronddoold door de Sinai woestijn, veel bijbelkennis bezit, zowel de westerse cultuur als de plaatselijke woestijncultuur kent, biologie heeft gestudeerd, aardrijkskundige kennis heeft tot aan het topje van de Katharina-berg (2616 Meter)… ?!

Je hebt zo’n beetje een gids voor nodig om er zo een te vinden!!

Goed nieuws! Die bestaan en ’toevallig’ ken ik er een uit eigen ervaring – genaamd  Yair Elmakiyes.
Hij is bereidt jullie rond te leiden in de Sinai op voorwaarde dat de data en prijs acceptabel zijn voor beide partijen. Uiteraard daalt de prijs per persoon wanneer de hoeveelheid mensen toeneemt.
Tussen de 16 en 20 personen is de prijs voor elkele dagen Sinai niet extreem hoog en de groep logistiek gezien niet te groot. Minder personen is mogelijk maar hou er rekening mee dat de prijs voor een dag gidsen hetzelfde is voor 2 of voor 20 personen..
Daarnaast is rondtrekken in de Sinai niet iets wat je in 2 dagen doet – reken minimaal 3-4 dagen inclusief de grensovergang heen en terug bij Taba -Eilat.
Mocht Yair op de gewenste data niet beschikbaar zijn dan zijn er meerdere betrouwbare en goede mogelijkheden – ondanks dat we niet dezelfde authentieke style in combinatie met de brede (bijbel)kennis en de Engelse taalbeheersing kunnen beloven.

Aanbeveling voor seminars die verdieping in de Bijbel zoeken en bijbels lijnen willen begrijpen in de hele regio, grotere families en vriendengroepen die een authentieke ervaring zoeken of (jongeren) groepen die streven naar een actieve trek met meerwaarde!

de "dalil" maakt een op kolen gebakken koek (1 kon 19:6)
Yair elmakiyes - put water op de plek van het Eliya klooster

Interesse? Stuur een app of mail en we reageren zo snel mogelijk!
+972(0)50 2654876  mir.olim2022@gmail.com